
QUI ETS TU?
Tu ets Blau, Blau de mar, Blau de cel, Blau de Blau.
Tu transmets, dones llum, reflecteixes.
Tu ets riure, alegria i somriure.
I amb el teu llenguatge tan poderós ens dius:
Sóc segura, us intrigo i em mireu,
jo m’amago i em busqueu.
QUI ETS TU?
Tu ets Blau, Blau de mar, Blau de cel, Blau de Blau.
Tu transmets, dones llum, reflecteixes.
Tu ets riure, alegria i somriure.
I amb el teu llenguatge tan poderós ens dius:
Sóc segura, us intrigo i em mireu,
jo m’amago i em busqueu.
7. S’ha demanat opinió als pares i alumnes dels centres on s’ha establert aquesta iniciativa? Són ells els principals protagonistes i les opinions estan totalment en desacord amb el nou projecte.
Per tant, creiem que el millor seria fer primer una innovació pedagògica per més endavant continuar amb la tecnològica.
Estem d’acord amb el progrés tecnològic que ja fa anys que va cada vegada millor, però no amb l’abús d’aquestes tecnologies i menys a segons quins grups d’edat.
BLOC | WIKI |
|
|
|
|
|
|
TREBALL SEMINARI
GUIX D’INFANTIL
He escollit aquesta revista perquè era d’educació infantil, i m’ha interessat l’article, però he pogut observar que casi totes les seves pàgines tractaven de les tecnologies de la informació i la comunicació, i de l’influencia d’aquesta en les aules dels infants. Tot i això, té una varietat de temes i esta organitzada en diversos apartats, com TIC, reflexió, idees, experiències, … A més, conté articles d’almenys 3 pagines en llengua catalana, i esta dividida en volums, és a dir, cada dos mesos en surt una nova. Esta dedicada exclusivament a tracta temes de nens d’entre 0-6 anys.
«STOP» A L’STATU QUO SEXISTA ESCOLAR
He escollit aquest article ja que trobo que és un tema molt important en el nostre dia a dia, i a més perquè parla de com posar-hi remei, per un futur igual tant per les dones com pels homes.
2. Resum
Ens parla de com poder educar als infants amb igualtat de genera, ja que les escoles no s’han modernitzat en vers aquest tema. Hauríem de donar els mateixos valors a tots dos, sense atribuir unes formes de fer o de ser a cadascun, i això ho han de fer els professors a l’aula perquè desprès els pares ho apliquen també a casa. Per tant, les escoles han d’estar “llores de sexisme”, ja que en el cas contrari les conseqüències pels nens poder ser doloroses amb els temps, i per la societat suposa un endarreriment.
Hi ha cinc passos per posar-hi solució:
3. Valoració
El lliure sexisme per mi és un tema força interessant, perquè sense donar-nos compte apliquem a l’aula i a la nostre vida quotidiana les diferencies entra generes, és a dir, atribuïm a les dones unes característiques i els homes unes altres, i això és per l’educació que hem rebut i pel que hem viscut envers al nostre entorn.
Hem d’evolucionar i canvia aquest sexisme, proposant la igualtat per a tots i crec que per fer-ho a l’aula amb els cinc passos proposats a l’article de l’Amparo Tomé podem arribar a bon port, tot i que a casa els nens han de seguir sent educats envers el lliure sexisme.